Lakás vétel Budapesten, adásvételi szerződés készítése

ügyvédi iroda budapesten

adásvételi szerződés

Hívjon most a
06 30 443 8082
számon!

Budapesti Ügyvédi Iroda

Ügyvédi Iroda Budapesten

Budapest Adás-vételi szerződés készítése

Ingatlan szerződések Budapesten

Ügyvédi Iroda Budapest

Ingatlan adás-vételi szerződések készítése rövid idő alatt

Ügyvédi irodák Budapesten kerületenként

11. kerület ügyvédi iroda

ingatlan adásvétel

ingatlan jogász budapest

11 kerületi ügyvéd

válóperes ügyvéd

pécsi ügyvédek

debreceni ügyvédek

adásvétel ügyvéd budapest

lakás átírása

házvásárlás budapest

szegedi ügyvédek

lakásvásárlás budapest

ügyvéd szeged

ügyvéd győr

adásvételi szerződés lakás

ügyvéd pécs

ingatlan átírás

jogi fordítás

Ház adásvételi szerződés

Ingatlan adásvételi szerződés

Adásvételi szerződés készítése

 

 

Lakás vétel Budapesten
adásvételi

Ha ingatlant szeretne vásárolni akár Budapesten, akár máshol az országban, vegyen figyelembe néhány fontos szempontot, melyek segítségével kikerülheti a lakásmaffiát.

Nem szabad spórolni az ügyvédi jelenléten, mert lehet, hogy enélkül éri pontosan a legnagyobb kellemetlen meglepetés. Ilyen kellemetlen meglepetés lehet az, hogy a megfelelő jogszabályok ismeretének hiányában a látszólag megvásárolt ingatlan vagy nem került a vevő tulajdonába, vagy nem is kerülhet, mert az eladó nem rendelkezett tulajdonjoggal az ingatlan felett.

Néhány ügyvédi jótanács lakásvásárlással kapcsolatosan:

  • Legyen hiteles az adásvételi szerződés
  • Tisztázza, hogy az eladó tulajdonában van az ingatlan
  • Olvasson el minden dokumentumot az elejétől a végéig, még az apróbetűs részt is
  • Válasszon megbízható jogi képviselőt

Az ingatlan adásvételi szerződés mikor válik hitelessé?

A szerződésnek tartalmaznia kell a felek pontos adatait. Egy ingatlan adásvételi szerződés csak akkor válik hitelessé, ha tanu is láttamozza a szerződés minden oldalát. Tehát nem szabad tanu nélkül elfogadni a szerződést, mert az semmis, vagyis olyan, mintha meg sem írták volna. A tanuk illetve a tulajdonosok és vevők aláírása sem teszi még hitelessé a szerződést. Tartalmaznia kell az ügyvédi ellenjegyzést is. Az ellenjegyzés kifejezésen kívül az ügyvédi iroda adataira valamint az ügyvéd aláírására, és a szárazbélyegzőre is szükség van.

Válasszon tapasztalt ingatlanjogi képviselőt!

A jogi képviselő megválasztásakor vegye figyelembe a jogi személy gyakorlottságát ezen a téren, illetve megbízhatóságát. Így az adásvételi szerződés megkötése zökkenő mentes lesz, valamint teljes mértékben a jogviszonyoknak megfelelően fog történni.


Lakás vásárlása Budapesten ügyvéd segítségével

A jogi képviselő jelenléte, munkája biztosítja a vevőt arról, hogy az adásvételi szeződés hiteles lesz, valamint az ingatlan valóban az ő tulajdonába kerül. Mint vevő, ragaszkodjon ahhoz, hogy saját jogi képviselője, ügyvédje fogalmazza meg az adásvételi szerződést. Mielőtt a szerződés aláírásra kerülne, javasolt, hogy ne hagyatkozzon senkire, hanem Ön olvassa végig, és ha bármilyen kétség merül fel Önben, ne írja alá, hanem tisztázza az esetleges félreértésekre okot adó kifejezéseket.

Olyan jogi képviselőt kell választani, akinek a szolgáltatásai közé tartozik, hogy segít a földhivatali ügyek intézésében is. Ez azért fontos szempont, mert a földhivatalnál felmerülhetnek olyan problémák, amelyek nem kapcsolódnak ugyan az okirat megfogalmazáshoz. De ügyvédi segítséggel sokkal egyszerűbbé válik a problémák kezelése a földhivatalnál is.

Lakás vásárlása Budapesten-az adásvétel költségei

A vevőt az ügyvédi költség terheli, az eladót pedig a jövedelemből származó adó kifizetése az állam felé.
Tudni kell a feleknek azt, hogy az eladót nem terheli az ügyvédi költség, ha nem kérte ezt a szolgáltatást. Viszont ha a felek megegyeztek az ügyvédi jelenlétben, akkor közös megegyezéssel fizethetik az ügyvédi honoráriumot. Az eladónak azt is tudnia kell, hogy senki nem kötelezheti arra, hogy a vevő ügyvédje által megfogalmazott szerződést írja alá.

A jogokkal illetve kötelezettségekkel tisztában kell lennie úgy az eladónak mint a vevőnek, hogy a későbbiekben ne érje egyik félt sem kellemetlen meglepetés. Ezért mindenkinek javasoljuk, akik szeretnének ingatlant venni vagy éppen értékesíteni, forduljanak ügyvédhez, hogy tisztázódjon minden a szerződés megkötése előtt! Ezzel az eljárással biztosan elkerüli azt, hogy bárki is becsapja! Várjuk jelentkezését, mi segítünk Önnek a lakás vásárlásában, tegye azt Budapesten vagy bárhol az országban!

Hívjon most a +36 30 443 8082 számon!

 

 
Budapest Ügyvédi Iroda, Ingatlanjogi Ügyvédi Iroda Budapesten, Ingatlanjogi tanácsadás