Ingatlan átírás Budapesten

- kiemelt szakterületünk -
Ingatlan Adás Vétel Budapest

Napjainkban egyre gyakoribbak az olyan ingatlan ajándékozások, melyeknél az ajándékozó az ingatlan átírás során a haszonélvezeti jogot megtartja magának; sőt, előfordulnak olyan esetek is, mikor a lakástulajdonos ugyanezekkel a feltételekkel értékesíti az ingatlanát.

A haszonélvezeti jog egyébként az egyik leggyakortább előforduló használati jog, melyet a Polgári Törvénykönyv ide vonatkozó fejezete szabályoz.

A haszonélvezet tárgya főként ingatlan vagy különböző ingóság szokott lenni, de igazából lehet bármilyen dolog, és a jog nem feltétlenül kell, hogy az adott tárgy egészére kiterjedjen. Előfordulhat, hogy eszmei hányadról szól, vagy csak az adott dolog egy bizonyos részéről.
Olyan eset, mikor csak a tárgy egy részére vonatkozik a haszonélvezet, főként ingatlanok esetében szokott előfordulni.

Lakás átírása ügyvéd által

Meg kell említenünk, hogy az ingatlan átírás mellett megtartott haszonélvezet ugyanazon az ingatlanon akár több embert is megillethet, és bár át nem lehet ruházni másra, de gyakorlását átengedhetjük másnak. Annak ellenére, hogy a haszonélvezet valójában ingyenes, mégis kiköthető ellenszolgáltatás a fejében.

A haszonélvező és az ingatlan tulajdonosa egyformán jogosult mind az ingatlan birtoklására, mind pedig a birtokvédelemre, ill. a haszonélvező is jogosult a hasznok szedésére, valamint a használatra.
Ez utóbbit akár át is adhatja másnak, de csak amennyiben a tulajdonos nem tart rá igényt.

Ha a ingatlan átírásakor rögzített haszonélvezeti szerződésben nem rögzítjük a haszonélvezet időtartamát, akkor az minden esetben élete végig illeti meg a jogosultat. Ingatlan tanácsadás és adásvételi szerződés készítése Budapesten.

Bár ez a temérdek információ Önnek, mint olvasónak egyszerre soknak tűnhetett, még koránt sincsen vége a különböző szabályoknak, előírásoknak, csak szeretnénk megkímélni a lelki világát, hisz Önnek nem is az a dolga, hogy ezeket a szabályokat ismerje.
Ahogy minden más ügyre, haszonélvezeti jogok rendezésére, ingatlan adásvételi szerződés megfelelő kidolgozására, és egyéb ingatlannal kapcsolatos jogi ügyekre is vannak irodánknak jól képzett ügyvédei.

Ha Ön nem jártas az ilyen ügyek intézésben, és inkább szakemberekre bízná a feladatot, ne habozzon, tárcsázza telefonszámunkat most! Budapesti ügyvédi iroda segít Önnek eligazodni az ingatlanjog útvesztőiben.

Tudnivalók lakás átírás esetén

Ahhoz, hogy a hosszas keresgélés után megtalált otthon végre valóban a miénk lehessen, még vár ránk egy szükséges jogi procedúra, azaz találnunk kell egy olyan ügyvédet, akire biztonsággal rábízzuk a lakás átíratását. A Földhivatal az ingatlan-adásvételi szerződés alapján jegyzi be az új tulajdonost az ingatlan-nyilvántartásba. A szerződés elkészítéséhez szükséges jogi segítséget nem spórolhatjuk meg, azonban az ezzel kapcsolatos problémákat igen.

Érdemes utánajárnunk, milyen mértékben működik közre az adott ügyvéd a lakás átíratásánál: csak a szerződés elkészítését vállalja, vagy az ezzel kapcsolatos további teendőket is, például képvisel minket a Földhivatalnál felmerülő esetleges problémák kezelésénél, utánanéz, hogy az ingatlant nem terheli-e jelzálog vagy adótartozás, az előző tulajdonosnak nincs-e elmaradása a közüzemi számlákat vagy a közös költséget illetően.

Lakás átírás Budapesten ügyvéd által

Könnyítse meg önmaga számára a lakás átíratásával kapcsolatos teendőket, engedje meg, hogy levegyük a gondokat a válláról! Ügyvédi irodánk az adásvételi szerződés elkészítésén túl vállalja az összes, ezzel összefüggő ügyintézést, hogy Ön teljes figyelmét új otthona berendezésére fordíthassa, és semmi mással ne kelljen törődnie.

Szabaduljon meg a felesleges aggódástól, válasszon körültekintően ügyvédet lakása átírásánál! Ha úgy érzi, egyedül nem igazodik ki a jogi útvesztőkben, a részletek megbeszélése végett keressen meg minket most alábbi telefonszámunkon!

Hívjon most a +36 50 134 2806 számon!

Ingatlan adás-vételi szerződés készítése Budapesten, ingatlan adásvételi szerződés ellenjegyzése ügyvéd által, földhivatali ügyintézés Budapesten.