Ingatlan adásvétel

- kiemelt szakterületünk -
Házvásárlás

A házvásárlás minden ember életében valami ritka és nagy dolgot jelent, s rengeteg kérdés felvetődik álmaink házának megvásárlása során.

Ügyvédi irodánk Budapesten segít önnek a házvásárlással kapcsolatos jogi teendők elintézésében. Ha már megvan álmai otthona, mi mindent megteszünk, hogy Ön minél előbb lebonyolíthassa az adásvételt.

Budapesti ingatlan ügyvéd vállalja az adásvételi szerződés elkészítését és ellenjegyzését, a bankkal való kapcsolattartást illetve a földhivatali ügyintézést. Bővebb információért hívjon minket telefonon a 06 50 134 2806 számon.

Adásvételi szerződések készítése Budapesten

Ha hitelre szeretne ingatlant vásárolni Budapesten javasoljuk, hogy alaposan érdeklődje meg a kiválasztott hitelintézetnél, hogy milyen feltételek mellett folyósítanak hitelt illetve, hogy milyen dokumentumokat kell beszerezni. Házvásárlás, lakásvásárlás Budapesten ügyvéd segítségével.

Ha bármilyen kérdése van ingatlanjoggal kapcsolatban, hívjon minket most a 06 50 134 2806 számon, mi szívesen segítünk.

Ingatlan adás-vételi szerződés készítése Budapesten, ingatlan adásvételi szerződés ellenjegyzése ügyvéd által, földhivatali ügyintézés Budapesten.

Lakásvásárlás Budapest

Lakásvásárlás Budapesten, ingatlanok adásvétele, egy ügyvédi iroda amely segít Önnek a kinézett lakása átírásában a lehető legrövidebb időn belül.

Az adásvételi szerződése megkötése érdemes feltenni magunknak néhány kérdést:

Meg tudjuk vásárolni új lakásunkat?

Ha az első lakást vásároljuk, előfordulhat, hogy jelentős kölcsönt kell felvennünk. Ez felvet egy további kérdést, mégpedig azt, hogy hitelképesek vagyunk e? A legtöbb pénzintézet elvárja tőlünk, hogy egy 30-50 százalékos önerővel rendelkezzünk, legyen állandó munkahelyünk, s rendszeres bevételünk, amiből fizetni tudjuk majd a törlesztőrészleteket és a számlákat. A következő kérdés, ami felvetődhet, hogy új vagy használt lakást vásároljunk? Bár mind a kettőnek van előnye is és hátránya is, az új lakásról tudjuk, hogy arra kaphatunk szocpolt és alacsonyabb önrésszel megvehető, míg a használt lakások kínálat bőségesebb, ezért jobb az alkupozíciónk, ha a lakás ezen fajtáját választjuk.

Adásvételi szerződések készítése

Mit érdemes megtudni az eladótól, mit kérdezzünk?

A lakás részleteit látni fogjuk, mindjárt az elején kiderül, hogy milyen a lépcsőház, vagy hogy hová néznek az ablakok, tehát ez magától értetődő. Viszont mindenképpen tudakoljuk meg, hogy milyen a közlekedés a környékén, hol van a legközelebbi buszmegálló, metró vagy villamos, van e parkolási lehetőség az utcán, illetve, hogy az fizetős e. Ha gyerekeink vannak, érdemes egy szót szólni az óvoda, iskola közelségéről és végül a bevásárlás sem elhanyagolandó szempont, minél több üzlet van a közelben, annál könnyebben tudjuk intézni a bevásárlást.

Milyen kiadásaink lesznek?

Már az elején érdemes összeírnunk a várható költségeket, hogy ne érjenek minket meglepetésként. Ha megvan a lakás, akkor általában foglalót szoktak fizetni, ami Magyarországon a gyakorlatban általában a vételár 10%-a. Ehhez kell hozzáadni az ügyvéd 1%-át, majd az értékbecslést, ami kb. 25-50 ezer forint lehet. Számoljunk a közjegyzői díjjal, a folyósítási díjjal és a tulajdoni lap lekérése is pénzbe kerül, bár ez az összeg kevesebb mint 10 ezer forint, tehát annyira nem jelentős a többihez képest. Ha sikerül megvennünk a lakást akkor utána majd ingatlan szerzési illetéket is fizetnünk kell, ami általában több százezer forint, kivéve az új lakások esetében.

Budapesti ingatlan ügyvéd vállalja az adásvételi szerződés elkészítését és ellenjegyzését, a bankkal való kapcsolattartást illetve a földhivatali ügyintézést.

Hívjon most a +36 50 134 2806 számon!

Ingatlan adás-vételi szerződés készítése Budapesten, ingatlan adásvételi szerződés ellenjegyzése ügyvéd által, földhivatali ügyintézés Budapesten.