Ingatlan adás-vételi szerződés

- kiemelt szakterületünk -
Ingatlan Adás Vétel Budapest

Budapest ügyvédi iroda Budapesten vállalja ingatlan adásvételi szerződések elkészítését és ellenjegyzését Budapesten. Az ingatlan adásvételi szerződés létrejöttéhez a feleknek legalább abban meg kell állapodniuk, hogy:

  • az ingatlan címe, helyrajzi száma
  • ki (az eladó) és kinek (a vevő)
  • mit (milyen ingatlant) és
  • milyen összegért (a vételár) ad el.

Ha ezeket a dolgokat tartalmazza a szerződés akkor létrejön az adásvétel.

Ahhoz, hogy az ingatlan adásvétele érvényes legyen, a szerződést írásba kell foglalni. Az ingatlan tulajdonjogának átruházására irányuló szerződés írásba foglaltnak akkor nevezhető, ha a szerződési nyilatkozatát mindegyik fél aláírta.

Adásvételi szerződés készítése Budapesten

Adásvételi szerződések készítése és ellenjegyzése Budapesten ügyvéd által, ingatlan ügyvéd Budapesten.
A tulajdonjog bejegyzésnek azonban csak közokirat vagy ügyvéd által ellenjegyzett magánokirat alapján van helye.

Abban az esetben, ha a vevő korlátozottan cselekvőképes kiskorú, akkor mindkét szülőnek alá kell írnia a szerződést, vagy ha ügyvéd által ellenjegyzett meghatalmazást adnak egymásnak, akkor elég az egyik szülő aláírása.

Ha e vételár megfizetése több összegben történik, akkor eladó fenntarthatja a jogát, hogy a tulajdonjogáról csak az utolsó összeg megfizetésekor mond le. A szerződésben célszerű még kikötni, hogy az eladó a külön írásbeli felszólítás nélkül elállhat a szerződéstől, ha a vevő bármely részlettel késik.

Javasoljuk a szerződés foglalóval történő biztosítását, ami ingatlanok esetében a gyakorlatban általában a vételár 10-20 százaléka szokott lenni. Ha az adásvétel vevő hibájából nem jön össze, akkor vevő a foglalót elveszíti, ha viszont az eladó hibájából, akkor a foglaló kétszerese visszajár vevő részére. Ha az adásvétel a felek hibáján kívül nem sikerül, akkor a foglaló teljes összege visszajár a vevőnek.

Ingatlan adás-vételi szerződés készítése Budapesten, ingatlan adásvételi szerződés ellenjegyzése ügyvéd által, földhivatali ügyintézés Budapesten.

Ha hitelre szeretne lakást vásárolni, javasoljuk , hogy keressen fel néhány bankot és alaposan tudakolja meg, hogy milyen feltételek mellett hajlandók Önnek hitelt folyósítani.

Kérdezze meg, hogy milyen költségekkel számolhat (értékbecslés, folyósítás díja, közjegyzői díj stb), majd tudja meg, hogy időben meddig tart a hitel elbírálása, illetve, hogy milyen mondatoknak kell bekerülniük az ingatlan adásvételi szerződésbe, mikhez ragaszkodik a pénzintézet.

Hívjon most a +36 50 134 2806 számon!

Ingatlan adás-vételi szerződés készítése Budapesten, ingatlan adásvételi szerződés ellenjegyzése ügyvéd által, földhivatali ügyintézés Budapesten.